Αισιόδοξος για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο Μοσκοβισί

Scripta Manent - Παρασκήνιο Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 15:04
Αισιόδοξος για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο Μοσκοβισί

Αισιόδοξος για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τονίζει πως στόχος είναι η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές μέχρι το καλοκαίρι.

Ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, με την ευκαιρία της σημερινής δημοσιοποίησης των φθινοπωρινών οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής και ερωτηθείς για τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας τόνισε πως το βασικό μήνυμα που θέλει να στείλει είναι να κλείσει έγκαιρα η τρέχουσα αξιολόγηση, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως στα πέντε χρόνια (εκ των οποίων τα τρία ως επίτροπος) που ασχολείται με το θέμα, διαπιστώνει πως η ελληνική πλευρά είναι σήμερα περισσότερο ευαίσθητη παρά ποτέ στο ζήτημα της ανάπτυξης.

Ο Μοσκοβισί τόνισε πως στόχος είναι η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές έως το ερχόμενο καλοκαίρι, υπό ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης και με ρυθμίσεις στο ζήτημα του δημοσίου χρέους. Επεσήμανε πως μετά τη θετική έκβαση που είχαν οι τεχνικές διαβουλεύσεις των εκπροσώπων των Βρυξελλών με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στην Αθήνα και ενόψει της επόμενης συνάντησης έως το τέλος του μήνα, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αισιόδοξος για την ταχεία ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Στην καθυστέρηση του κλεισίματος της τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος αποδίδει εν τω μεταξύ ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί τις μετριασμένες, σε σχέση με τις προηγούμενες, προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους ρυθμούς μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας.

 


Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας.