Στοιχηματίζοντας στο Greekovery, ο Πρεμ Γουάτσα εγγυάται για τη Eurobank

Scripta Manent - Παρασκήνιο Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 19:03
Στοιχηματίζοντας στο Greekovery, ο Πρεμ Γουάτσα εγγυάται για τη Eurobank

Αισιόδοξος τόσο για τη Eurobank, όσο και για την ελληνική οικονομία, εμφανίζεται μιλώντας στο Bloomberg ο επικεφαλής της Fairfax Πρεμ Γουάτσα. «H Eurobank είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη», τονίζει ο μεγαλομέτοχος της ελληνικής τράπεζας, ενώ για τη χώρα λέει ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση και έχει ελαχιστοποιηθεί το πολιτικό ρίσκο.

Αφού έχει υποστεί απώλειες άνω των $600 εκατομμυρίων στη χώρα από το 2014, ο 67χρονος πρόεδρος και CEO της Fairfax Financial Holdings Ltd. δηλώνει ότι είναι ακόμη και πρόθυμος να εξετάσει επέκταση της έκθεσής του στην Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερα βέβαιος για μια θετική στροφή στην πορεία της Eurobank, στην οποία έχει ποσοστό 18% και αποτελεί το μεγαλύτερο μέτοχό της. ΄

«H Eurobank είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υποχωρούν, η τράπεζα είναι κερδοφόρα και επομένως πιστεύω ότι τα επικείμενα stress tests θα πρέπει να πάνε καλά ” δήλωσε ο Γουάτσα, σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Τορόντο.

 

Διαβάστε περισσότερα στο BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.