Ακατάσχετο το κοινωνικό μέρισμα/ Από τις τράπεζες η είσπραξη για όσους έχουν δεσμευμένους λογαριασμούς

Scripta Manent - Παρασκήνιο Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 17:48
Ακατάσχετο το κοινωνικό μέρισμα/ Από τις τράπεζες η είσπραξη για όσους έχουν δεσμευμένους λογαριασμούς

Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους, καθώς είναι ακατάσχετο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και διευκρινίζει ότι όσοι έχουν δεσμευμένους λογαριασμούς θα πρέπει να το εισπράξουν από τα ταμεία της τράπεζας.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών τονίζει τα εξής:

«Έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά από δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που δεν μπόρεσαν να εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί λόγω δέσμευσης των λογαριασμών τους. Υπενθυμίζεται ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο, συνεπώς οι τράπεζες υποχρεούνται να το αποδώσουν στους δικαιούχους. Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι, λόγω δέσμευσης λογαριασμού για οποιαδήποτε αιτία, δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη του ποσού από το ΑΤΜ, θα πρέπει να απευθυνθούν στα ταμεία της τράπεζάς τους και να κάνουν άμεσα την ανάληψη από εκεί».

 

Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.