Με στοιχεία...χωρίς στοιχεία, η λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή!

Scripta Manent - Παρασκήνιο Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 21:02
Με στοιχεία...χωρίς στοιχεία, η λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή!

Όλα έχουν την εξήγησή τους!; Την πιο …κατάλληλη μέρα βρήκαν για να δώσουν στη Βουλή τον κατάλογο με τη λίστα των 2.062 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών και τα ακριβή ποσά των λογαριασμών τους, όπως προκύπτουν από την διασταύρωση των στοιχείων του ΣΔΟΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Το ΣΔΟΕ παρέδωσε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Παπακωνσταντίνου, μαζί με την αλληλογραφία που είχε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, την πλήρη λίστα Λαγκάρντ με τα στοιχεία για τα 2.062 πρόσωπα που βρίσκονται σε αυτή.

Από τα 2.062 συνολικά λογαριασμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο οι 918,  ενώ όλοι οι υπόλοιποι 1.144  εμφανίζονται να είναι μηδενικοί!!!  Μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής εκτιμούσαν ότι πιθανότατα, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων λογαριασμών, έχοντας αρκετό χρόνο στη διάθεση τους μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, μερίμνησαν και απέσυραν εγκαίρως τις καταθέσεις τους.

Πάντως, μεταξύ των κατόχων των μεγάλων τραπεζικών λογαριασμών εμφανίζονται να είναι εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό, βιομηχανικό, εκδοτικό και ναυτιλιακό τομέα της χώρας.

Από τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή, επιβεβαιώνεται ότι το ΣΔΟΕ διατυπώνει σωρεία παρατηρήσεων προς τις τράπεζες για τα ελλιπή στοιχεία που του έχουν αποστείλει και τις αρνητικές απαντήσεις οι οποίες όπως σημειώνει, δεν επιτρέπουν την περαιτέρω αξιοποίηση τους.

Στο μεταξύ, σήμερα κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Δ. Γεωργακόπουλος, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα κληθεί να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης και την Τετάρτη το πρωί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ,Στ. Παπασταύρου.