Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 18:43

2ο ΕΡΓΟ EPC ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΚΑ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 Οκτωβρίου 2012
 
2ο έργο EPC για τη ΜΕΤΚΑ στην Ιορδανία

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2012: Η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει ότι έλαβε Επιστολή Ανάθεσης για δεύτερο έργο στην Ιορδανία. Το έργο θα εκτελεστεί με ταχεία διαδικασία (fast-track) προκειμένου να διοχετεύει ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο εντός του καλοκαιριού του 2013. Η απόκτηση δεύτερου έργου δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να ενισχύσει περαιτέρω τη διείσδυση της στη συγκεκριμένη χώρα, ενώ υπογραμμίζει ότι η Ιορδανία αποτελεί στρατηγικής σημασίας αγορά. 

Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου έργου είναι τα ακόλουθα:

1.    Κατασκευαστής
    Κοινοπραξία METKA – Power Projects Ltd.
    Η Power Projects Ltd. Είναι 100% θυγατρική εταιρεία της ΜΕΤΚΑ με έδρα στην Τουρκία.

2.    Αναθέτων Φορέας
    Samra Electric Power Co. (SEPCO), Αμμάν, Ιορδανία

3.    Τίτλος Έργου
    Samra – Fast Track Simple Cycle Project

4.    Τοποθεσία Έργου
    Ζάρκα, κοντά στην περιοχή Αμμάν, Ιορδανία

5.    Περιγραφή Έργου
Το έργο αφορά σε μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία ενός αεροστρόβιλου Alstom GT13E2 και των σχετικών βοηθητικών εξαρτημάτων, ισχύος 146MW σε τοπικές συνθήκες.

6.    Προϋπολογισμός Έργου
Η συνολική αξία του συμβολαίου είναι $104 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. 

7.    Χρονοδιάγραμμα Έργου
Το έργο θα υλοποιεί με ταχεία διαδικασία (fast-track), με στόχο να τεθεί σε εμπορική λειτουργία μέχρι το τέλος Ιουνίου 2013.Λίγα λόγια για τη METKA

Η ΜΕΤΚΑ κατέχει ηγετική θέση στην κατασκευή έργων EPC στον τομέα των εξειδικευμένων ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας, αναλαμβάνοντας το πλήρες φάσμα από τη Μελέτη, Προμήθεια, Κατασκευή έως την ολοκλήρωση του έργου.

Στην παρούσα φάση, εκτελεί ταυτόχρονα έργα που ξεπερνούν τα 5.000MW συνολικής παραγόμενης ισχύος σε 6 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Συρία, Ιράκ, Αλγερία και Ιορδανία).