Sports Idols

Το καλό κουστούμι, τα... γιορτινά παπούτσια, ένα κόκκινο αυγό καλά τυλιγμένο σε φύλλα από εφημερίδα στην δεξιά τσέπη του σακακιού και... δρόμο για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Πάσχα στην Αθήνα, λίγο πριν και λίγο μετά τα μισά του περασμένου αιώνα. Εάν οι Βρετανοί, χρόνια τώρα ανταλλάσσουν ευχές για καλά…
Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, του συνδέσμου των επαγγελματικών ομάδων μπάσκετ. Το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τον γνωστό μπασκετικό παράγοντα και του ζήτησε να μιλήσει για τη ζωή του αλλά και για τα σχέδιά του για την Μπάσκετ Λιγκ.
Σάββατο, 01 Απριλίου 2017 22:24

Ο Νίκος Γκάλης στο Hall of Fame!

Την υπέρτατη μπασκετική τιμή βιώνει ο Νίκος Γκάλης. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής που μεγαλούργησε με τη φανέλα του Άρη και της εθνικής Ελλάδας, μετά από επτά συνεχείς χρονιές που ήταν υποψήφιος, μπαίνει στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame! Ο Γκάλης έγινε ο πρώτος Έλληνας στο Naismith Hall of Fame,…
O Γιάννης και ο Αχιλλέας από την Πτολεμαΐδα είναι δύο από τους δρομείς που θα ξεχωρίζουν ανάμεσα σε άλλους 21.000 από πέντε ηπείρους και 54 χώρες που θα συμμετάσχουν στις 2 Απριλίου στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο ''Μέγας Αλέξανδρος''.
Τον ερχόμενο Ιούλιο ο κόσμος του ποδόσφαιρου θα υποδεχθεί το Star Sixes, ένα φιλόδοξο διεθνές τουρνουά «6 εναντίον 6», στο οποίο θα συμμετέχουν ομάδες από διάφορες χώρες που θα έχουν στο ρόστερ τους τεράστια ονόματα της προηγούμενης δεκαετίας.
Ένας από τους σπουδαιότερους και σημαντικότερους ανθρώπους που ανέδειξε ο αθλητισμός αυτής της χώρας, ο Βασίλης Κοκόλης, έφυγε από τη ζωή.
Το NBA είναι γνωστό ως το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Αυτός ο τίτλος δεν του χαρίζει μόνο γόητρο, αλλά και φέρνει στο εσωτερικό του πάρα πολλά χρήματα, από χορηγίες, τηλεοπτικά, συμβόλαια, εισιτήρια, πωλήσεις προϊόντων, κλπ. Ένα μέρος αυτών των χρημάτων καταλήγει στους μεγάλους πρωταγωνιστές, τους αθλητές, με τους κορυφαίους…
Η ΠΑΕ ΑΕΚ δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ για μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία της «Ένωσης», τη μεγαλειώδη πρόκριση επί της αγγλικής ΚΠΡ, που έστειλε την ΑΕΚ στους «4» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Το γαλλικό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί σήμερα το χαμό του θρυλικού Ρεϊμόν Κοπά.
Το 2009, όταν ξεκινούσε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο Γιώργος Σίμος έφυγε από τη χώρα, όχι μόνο επειδή δεν έβρισκε δουλειά, αλλά γιατί είχε ένα συγκεκριμένο στόχο στη ζωή του: να εργαστεί στη Formula 1.
Η γιγάντωση της αθλητικής βιομηχανίας και του επαγγελματικού αθλητισμού έχει προκαλέσει τη διακίνηση τεράστιων ποσών, Ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά καταλήγει στους βασικούς πρωταγωνιστές, τους αθλητές, που φυσικά με τη σειρά τους εκμεταλλεύονται τα χρήματα που κερδίζουν για να ικανοποιήσουν όλες τους τις επιθυμίες.
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 19:05

Η ΦΙΦΑ συνεργάζεται με τον Ντιέγκο Μαραντόνα

Σε ιστορική συνεργασία προχώρησε η ΦΙΦΑ, καθώς ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα έχει κοινή πορεία με τον Ντιέγκο Μαραντόνα.
Οι ...ανιχνευτές ταλέντων, θυμίζουν κυνηγούς θησαυρών. Αποστολές επιτυχημένες ή περιπέτειες γεμάτες απογοήτευση. Ιστορίες με πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές που προτάθηκαν ή εντοπίστηκαν, δοκιμάστηκαν, επιλέχθηκαν ή απορρίφθηκαν, μεγαλουργώντας μετά στην παγκόσμια ποδοσφαιρική στιγμή.
Σελίδα 1 από 8