Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Olympic Winners: Ο κορυφαίος Ιταλός Ολυμπιονίκης, Αρμίν Ζέγκελερ, είπε αντίο στην ενεργό δράση

Sports Idols Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 21:00
Olympic Winners: Ο κορυφαίος Ιταλός Ολυμπιονίκης, Αρμίν Ζέγκελερ, είπε αντίο στην ενεργό δράση

Ο Αρμιν Ζέγκελερ, ο κορυφαίος Ιταλός Ολυμπιονίκης (στους Χειμερινούς) και ο καλύτερος όλων του κόσμου στο έλκηθρο, αποφάσισε να σταματήσει την σπουδαία και άκρως πετυχημένη καριέρα του στα 40 του χρόνια.

Το είχε πεί μετά και την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου στο Σότσι, ότι θα σταματούσε, αλλά σήμερα ανακοίνωσε επίσημα, ο γεννημένος στο Νότιο Τυρόλο (στο Μεράνο), Αρμιν Ζέγκελερ, ώστε να αφιερωθεί περισσότερο στην οικογένεια του πλέον (είναι παντρεμένος κι έχει δυο παιδιά) και να ασχοληθεί με την προπονητική.

Ο Αρμιν Ζέγκελερ είναι μετά από 20 χρόνια αθλητικής καριέρας, ως πρωταγωνιστής στο έλκηθρο, ξεπερνώντας σε μετάλλια κι αξία, τόσο τους περίφημους συμπατριώτες του  στο αλπικό σκι, Αλμπέρτο Τόμπα και Γκούσταβ Τόνι (έχουν από 9 κι 7 μετάλλια αντίστοιχα σε Ολυμπιακούς και Παγκόσμιο πρωτάθλημα (από 6 σε Ολυμπιακούς), ενώ αυτός έχει φθάσει στα 22 στο σύνολο!!

Μάλιστα στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στο Μιλάνο, ο 40χρονος Αρμιν Ζέγκελερ, ευχήθηκε να δει κάποια στιγμή νεώτερους Ιταλούς Ολυμπιονίκες στα χειμερινά σπορ, όπου η πατρίδα του έχει ξεχωριστή παράδοση. Ο ίδιος πήρε μέρος στα 20 χρόνια της καριέρας του, σε 6 Ολυμπιακούς Αγώνες (αριθμό ρεκόρ, που μόνον η Βετσάλι στην ξιφασκία μπορεί να το έχει), αφού ήταν πάντα παρών στις επάλξεις κι ως πρωταγωνιστής από το 1994 στο Λιλεχάμερ, μέχρι και φέτος το 2014 στο Σότσι, ενώ ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής φυσικά και το 2006 στο Τορίνο. Ηταν παρών στο Ναγκάνο το 1998, στο Σολτ Λέίκ Σιτυ του 2002 και στο Βανκούβερ το 2010.

Κατάφερε ακόμη ο Αρμιν Ζέγκελερ να ξεπεράσει μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος του, όπως οι σούπερ σταρ Γκέοργκ Χαγκλ από την Γερμανία και Μάρκους Πορτ (Αυστρία), τους οποίους άφησε παρασάγγας πίσω με  33 νίκες σε παγκόσμιο κύπελλο, ενώ ο ίδιος πέρασε αισίως φέτος τους 57 τίτλους!!!

Συνολικά ο «Ιλ Κανιμπάλε» (όπως είναι το προσωνύμιο του, για την επιθετικότητα τους στους αγώνες και τα ρεκόρ που κατέρριψε), Αρμιν Ζέγκελερ κατέκτησε 22 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο πρωτάθλημα και άλλα 11 σε ευρωπαϊκό.  Απ΄ αυτά τα 6 ήταν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήτοι 2 χρυσά το 2002 στο Σολτ Λέϊκ και το 2006 στο Τορίνο, 1 ασημένιο το 1998 στο Ναγκάνο, και 3 χάλκινα το 1994 στο Λίλεχαμερ, το 2010 στο Βανκούβερ και το 2014 στο Σότσι.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πήρε συνολικά 16 μετάλλια, από το 1995 μέχρι και το 2011, ήτοι 6 χρυσά, 5 ασημένια και 5 χάλκινα, ενώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πέηρε 3 χρυσά, 3 ασημένια και 5 χάλκινα. Είναι μακράν ο κορυφαίος αθλητής της Ιταλίας σε παγκόσμιο επίπεδο και δη στους Ολυμπιακούς, πετυχαίνοντας αυτά τα μοναδικά ρεκόρ.