Η Γωγώ Φυρίγου-Κόνσολο υποψήφια για το βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός» της ΔΟΕ

Sports Idols Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 15:17
Η Γωγώ Φυρίγου-Κόνσολο υποψήφια για το βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός» της ΔΟΕ

Τη Γωγώ Φυρίγου-Κόνσολο αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ως υποψήφια για το βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός 2017», το οποίο απονέμει σε ετήσια βάση η ΔΟΕ.

Η παλιά πρωταθλήτρια των καταδύσεων και σύζυγος του πρώην προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υγρού στίβου (LEN), Μπαρτόλο Κόνσολο, είναι πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής καταδύσεων της LEN και γραμματέας στην αντίστοιχη επιτροπή της FINA.

Ήταν διευθύντρια του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ το 2006 τιμήθηκε στη Φλόριντα με το International Swimming Hall of Fame, ως η κορυφαία μάνατζερ του αθλήματος, και πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονδίνου με το χρυσό pin της LEN. Είναι κάτοχος δύο πανεπιστημιακών και δύο μεταπτυχιακών τίτλων, συγγραφέας της έκδοσης «Let’s diving together» για τις καταδύσεις, ενώ με τη συμμετοχή της στα αθλητικά δρώμενα σε Φόρουμ και Συνέδρια, προωθεί και ενδυναμώνει τη θέση της γυναίκας στον Αθλητισμό.

Σε δηλώσεις της μετά την ανάδειξή της από την ΕΟΕ ως υποψήφια για το βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός», η Γωγώ Φυρίγου-Κόνσολο τόνισε: «Νιώθω υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και που συμμετέχω στα διεθνή όργανα, εκπροσωπώντας  και προβάλλοντας την Ελλάδα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νιώθω υπερήφανη που με έχουν επιλέξει από την Ευρώπη και τον Κόσμο να εκπροσωπώ την χώρα μου και να συμμετέχω σε αποφάσεις για την προώθηση του σπορ, την προβολή των ελληνικών χρωμάτων, της Ευγενούς Άμιλλας και του Αθλητικού Ιδεώδους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο βραβείο πέρυσι κέρδισε μία άλλη Ελληνίδα, επίσης προερχόμενη από την «οικογένεια» του υγρού στίβου, η «ασημένια» Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

Πηγή: praktoreio-sport.gr