Πρέμιερ Λιγκ: Οι τιμές των διαρκείας αυξάνονται και οι οπαδοί εκνευρίζονται

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 18:09
Πρέμιερ Λιγκ: Οι τιμές των διαρκείας αυξάνονται και οι οπαδοί εκνευρίζονται

Περισσότερες από τις μισές ομάδες της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ προχώρησαν σε ακόμα μία αύξηση των τιμών στα εισιτήρια διαρκείας, ενόψει της νέας σεζόν, γεγονός που έχει προκαλέσει την μήνιν της συντριπτικής μερίδας των φιλάθλων.

Παρόλο που τα έσοδα τους αυξάνονται συνεχώς, με αποκορύφωμα το νέο τριετές τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα αποφέρει στις ομάδες της Λίγκας 5,5 δισ. λίρες, οι περισσότερες ομάδες αποφάσισαν να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων, γνωρίζοντας πως η εμπορικότητα του πρωταθλήματος θα κρατήσει τα γήπεδα γεμάτα.

Αυτό φυσικά δεν άρεσε καθόλου στους φίλους των ομάδων, ιδιαίτερα σε αυτούς της μεσαίας -και κάτω- τάξης. Ο Σύνδεσμος Οπαδών Ποδοσφαίρου -ένας κοινός φορέας οπαδών από διαφορετικές ομάδες που υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους- σχεδιάζει πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην τιμολογιακή πολιτική των συλλόγων.

«Εννέα στους 10 οπαδούς πιστεύουν πως πληρώνουν υπερβολικά χρήματα για εισιτήρια και οι φετινές τιμές στα διαρκείας είναι οι καλύτερη απόδειξη. «Οι σύλλογοι «κολυμπούν» στο χρήμα. Ιδιαίτερα μετά την τεράστια τηλεοπτική συμφωνία, ακόμα και δωρεάν να ήταν η είσοδος στο γήπεδο και πάλι κέρδος θα είχαν.

Ο Σύνδεσμος μας θα κάνει πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της Λίγκας στις 14 Αυγούστου. Καλούμε όλου στους φιλάθλους να μας ακολουθήσουν».

Δεκατρείς είναι οι ομάδες που αύξησαν τις τιμές σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι. Τις μεγαλύτερες αυξήσεις είδαν τα διαρκείας δύο εκ των ομάδων που ανέβηκαν στην Πρέμιερ, της ΚΠΡ και της Μπέρνλι. Η Μπέρνλι, μάλιστα, αύξησε τα φθηνότερα διαρκείας της κατά 47%. Σημαντικές αυξήσεις υπάρχουν και στην τιμολογιακή πολιτική των Χαλ και Στόουκ.

Μόνο δύο ομάδες, συγκεκριμένα αυτές από την Βόρεια Αγγλία, η Νιούκαστλ και η Σάντερλαντ, αποφάσισαν να ρίξουν, έστω και λίγο τις απαιτήσεις τους.

Το φθηνότερο εισιτήριο διαρκείας σε όλο το πρωτάθλημα συνεχίζει να το έχει η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι. Η διοίκηση αποφάσισε να παγώσει την τιμή του (299 λίρες), αλλά παράλληλα να αυξήσει κατά 10% την τιμή του ακριβότερου (860 λίρες).  Τα ακριβότερα εισιτήρια, με πολύ μεγάλη διαφορά, διαθέτει η Άρσεναλ. Το φθηνότερο διαρκείας για τα ματς των «Κανονιέρηδων» κοστίζει 1.014 λίρες, ενώ το ακριβότερο 2.013.