ΠΑΕ ΟΦΗ: Παραιτείται από τη θέση του προέδρου ο Γιάννης Πολεμαρχάκης

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 10:47
ΠΑΕ ΟΦΗ: Παραιτείται από τη θέση του προέδρου ο Γιάννης Πολεμαρχάκης

Η κακή πορεία της ομάδας και κυρίως οι αντιδράσεις μερίδας του κόσμου μετά την ήττα από τα Τρίκαλα προκάλεσε τριγμούς στον ΟΦΗ με τον Γιάννη Πολεμαρχάκη να δηλώνει ότι αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ.

Ο ΟΦΗ ηττήθηκε εντός έδρας από τα Τρίκαλα και πλέον οι ελπίδες της ανόδου εξανεμίστηκαν. Όλοι στην «οικογένεια» του ιστορικού συλλόγου περίμεναν καλύτερη πορεία στη φετινή Φούτμπολ Λιγκ, με τη νέα αποτυχία να εξαγριώνει μερίδα οπαδών που στράφηκε με ύβρεις εναντίον ποδοσφαιριστών και διοίκησης.

Μετά το επεισόδιο αυτό ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Γιάννης Πολεμαρχάκης, ο επικεφαλής της ομάδας επιχειρηματιών που έχουν αναλάβει την «αναγέννηση» του ΟΦΗ, θα παραιτούνταν από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ, κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του.

Μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής, ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των μετόχων και ποιες θα είναι οι οριστικές αποφάσεις για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ΟΦΗ.

Ο Γιάννης Πολεμαρχάκης δήλωσε τα εξής:

Πριν από 1,5 χρόνο, 9 επιχειρηματίες από το Ηράκλειο, αποφασίσαμε να βγάλουμε τον ΟΦΗ, από την αναξιοπιστία, που είχε περιέλθει. Να μαζέψουμε τα κομμάτια του και να ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια με αυτονομία, αξιοπρέπεια και οικονομική συνέπεια, ώστε να τον επαναφέρουμε εκεί που αξίζει.

Φέτος γίναμε περισσότεροι, έχοντας πάντα το ίδιο σκεπτικό. Μια ομάδα που θα έχει υγεία, θα έχει προσεκτική οικονομική διαχείριση και θα αποφύγει τα σοβαρά λάθη, από το παρελθόν, που τον έφεραν στην καταστροφή.

Προσωπικά, ανέλαβα ένα πολύ ψυχοφθόρο φορτίο, να είμαι πέρσι δίπλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και φέτος στη θέση του προέδρου, μετά από απόφαση των μετόχων. Πέρσι, τα καταφέραμε σε μια δύσκολη κατηγορία και η ομάδα πέτυχε το στόχο. Ανέβηκε στη Β’ Εθνική. Φέτος, η χρονιά δεν πήγε καλά.

Προσπαθήσαμε πολύ, ξοδέψαμε χρόνο και χρήμα, αλλά δεν καταφέραμε να αποφύγουμε τα λάθη. Μετά το τέλος του αγώνα με τα Τρίκαλα, όπου η ομάδα γνώρισε την ήττα στο γήπεδο μας, μετά από 5 νικηφόρα παιχνίδια, μια ήττα που πραγματικά μας κόβει τα πόδια, στην προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει για την αγωνιστική της ανάκαμψη, συνέβησαν γεγονότα, που με κάνουν να ντρέπομαι.

Είδα κάποιους να βρίζουν εμένα, τη διοίκηση, τους μετόχους, τους συνεργάτες μου. Να βρίζουν τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Ούτε επαγγελματίας παράγοντας είμαι, ούτε επαγγελματίας πρόεδρος.

Τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι μέτοχοι της ομάδας, καταξιωμένοι επιχειρηματίες από το Ηράκλειο, μπήκαμε στον ΟΦΗ, μόνο για να ενώσουμε, να τον βοηθήσουμε, να δώσουμε το χρόνο μας και τα χρήματα που μπορούμε σε αυτή τη δύσκολη εποχή που όλοι βιώνουμε.

Δεν ήρθαμε να διχάσουμε, ούτε όμως και να δεχόμαστε ύβρεις από κάποιους που θεωρούν τον ΟΦΗ τσιφλίκι τους και έχουν μεγάλη ευθύνη για αυτά που συνέβησαν σε αυτόν, τα τελευταία χρόνια. Επειδή λοιπόν αυτά είναι πολύ μακριά από εκείνα που οραματίζομαι για τον ΟΦΗ, τις επόμενες μέρες θα θέσω την παραίτηση μου, στη διάθεση των μετόχων. Η δύναμη και οι αντοχές μου, εξαντλήθηκαν.

Είχα πάρει την απόφαση να αποχωρήσω από το καλοκαίρι, αλλά τελικά οι μέτοχοι μου ζήτησαν να μείνω και να ηγηθώ της προσπάθειας. Έκανα λάθος. Εύχομαι και παρακαλώ τους μετόχους, να συνεχίσουν την προσπάθεια, που έχουμε ξεκινήσει. Είναι κρίμα να μείνει στη μέση.

Δώσαμε χρόνο και πολύ χρήμα, όλοι μαζί, τον τελευταίο 1.5 χρόνο και αυτά είναι καταγεγραμμένα στα οικονομικά βιβλία της ομάδας. Μπήκαμε στον ΟΦΗ από αγάπη και μόνο. Για να δώσουμε, όχι να πάρουμε, να τον ξαναδούμε μεγάλο».