ΣΕΓΑΣ, τοπικοί διοργανωτές και φορείς παρουσίασαν τη σειρά αγώνων Run Greece

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 17:54
ΣΕΓΑΣ, τοπικοί διοργανωτές και φορείς παρουσίασαν τη σειρά αγώνων Run Greece

Την ευκαιρία να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους δρομείς όλης της χώρας είχαν σήμερα στο Ζάππειο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι διοργανωτές της σειράς αγώνων με την ονομασία Run Greece, που ξεκίνησε ο ΣΕΓΑΣ από το 2013 και συνεχίζεται φέτος για 5η χρονιά με συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές, καθώς και οι εκπρόσωποι επτά περιφερειών και Δήμων της χώρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, και ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνων δρόμου και βουνού της ομοσπονδίας, Θανάσης Ράπτης, η αθλήτρια Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Νικόλας Λιούπας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Κρήτης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και ο αντιδήμαρχος της πόλης, Κώστας Βαρδαβάς, η εκπρόσωπος του δημάρχου Καστοριάς, Σαββίνα Κατσαμπούρη, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ιωαννίνων, Παντελής Κολόκας, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης, Κώστας Πατερόπουλος, εκπροσωπώντας την Αλεξανδρούπολη, ο αντιδήμαρχος Ρόδου, Στέργος Παρδαλός, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, και η βοηθος περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Αδαμαντία Στούμου.

Ο Βασίλης Σεβαστής τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΕΓΑΣ είναι ο ηγέτης του δρομικού κινήματος της χώρας μας με μια καθοριστική συμβολή στην εξέλιξη μιας κουλτούρας που διευρύνεται όλο κι περισσότερο και καλύπτει και γεωγραφικά και ηλικιακά όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες. Το 2017 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για όλες τις αθλητικές και δρομικές δραστηριότητες που αναπτύσσει η ομοσπονδία. Συμπαραστάτες της προσπάθειάς μας στο Run Greece είναι η χορηγός εταιρεία WIND και τα ΜΜΕ που προβάλλουν τις δρααστηριότητές μας, όσο και οι περιφέρειες με τους δημάρχους των πόλεων που γίνονται οι αγώνες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι Δήμοι και οι περιφέρειες που συνεργάζονται μαζί μας αναπτύσσουν γενικότερα τις σημαντικότερες δραστηριότητες. Οι στοχεύσεις των δράσεών μας δεν είναι μόνο αθλητικές, να αναδείξουμε δηλαδή νέα μεγάλα αστέρια στις αποστάσεις. Θέλουμε να στείλουμε τα μηνύματα της συμμετοχής, της χαράς και της υγείας σε όλη την Ελλάδα».

Ο Θανάσης Ράπτης επεσήμανε ότι, από τις 9.000 συμμετοχές του 2013, φθάσαμε το 2016 στις 22.000 και ο επόμενος στόχος είναι να ξεπεράσουν τις 32.000. Στάθηκε στην προσφορά της χορηγού εταιρείας, η οποία την περασμένη χρονιά πρόσφερε ποσό 15.000 ευρώ σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς των πόλεων που διοργάνωσαν αγώνα Run Greece, και τόνισε: «Μέσα από τους αγώνες αναδείχθηκαν ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη και αυτός είναι ο λόγος που το Run Greece αγκαλιάστηκε απ' όλους κι έγινε σημείο αναφοράς για τις διοργανώτριες πόλεις». Τέλος, ο κ. Ράπτης ανακοίνωσε την διοργάνωση πανελληνίου αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων, ο οποίος αυτή τη χρονιά θα γίνει στην Πάτρα.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου εξέφρασε τη χαρά της που παραβρέθηκε στην εκδήλωση εκπροσωπώντας τους αθλητές και τόνισε ότι οι αγώνες του Run Greece δίνουν σε όλους τη χαρά της συμμετοχής. Ο Νικόλας Λιούπας τόνισε ότι για την Λάρισα είναι μια γορτή που συνεχώς μεγαλώνει και σε λίγα χρονια όλες οι πόλεις θα θέλουν να διοργανώσουν ένα Run Greece.

Ο κ. Κουκιαδάκης είπε ότι το Ηράκλειο έχει βάλει υψηλά τον πήχη των συμμετοχών, χαρακτήρισε καλή τη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, ευχαρίστησε τους εθελοντές, ενώ, όπως επεσήμανε, ξεκίνησε στην πόλη και η συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς προσφέροντας εξαιρετικές τιμές διαμονής σε ξενοδοχεία με παράλληλες εκπτώσεις 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τις Μινωϊκές γραμμές. Ο Κώστας Βαρδαμάς εκ μέρους του Δήμου, είπε ότι αποτελεί τιμή για την πόλη που είναι από τις πρώτες που εντάχθηκαν στη σειρά αγώνων και πως ο δήμος αναπτύσσει και άλλες αθλητικές δράσεις, αφού, όπως αποκάλυψε, ήδη στο Ηράκλειο βρίσκονται για προετοιμασία 60 Γερμανοί αθλητές, εκ των οποίων οι 15 υψηλού επιπέδου, ενώ, τέλος, κάλεσε όλες τις πόλεις που διοργανώνουν αγώνες Run Greece να «συσφίξουν τις σχέσεις τους».

Η κ. Κατσαμπούρη τόνισε ότι τον αγώνα αγκάλιασαν με πρωτοφανή αγάπη οι δημότες Καστοριάς. «Συμμετέχουμε για να ενώσουμε όλους τους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά. Η Καστοριά διοργανώνει παράλληλα και Ημιμαραθώνιο δρόμο.

Ο Παντελής Κολόκας δήλωσε ότι λίγες είναι εκείνες οι δραστηριότητες που μπορούν να φέρουν μαζί όλη την οικογένεια, σε μια γιορτή χαράς και αθλητισμού, και κάλεσε τους Δημότες των Ιωαννίνων να συμβάλουν στην μεγαλύτερη selfie στην εκκίνηση του αγώνα.

Ο Κώστας Πατερόπουλος επεσήμανε ότι ο αγώνας αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης, αλλά όλης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ ο Στέργος Παρδαλός εξέφρασε την χαρά του που η Ρόδος ανέλαβε να διοργανώσει τον 7ο αγώνα της σειράς και, όπως είπε, ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές και ενέργειες για να υπάρξει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, υποστήριξε ότι στηρίζει τους αγώνες, γιατί «δίνουν μια ώθηση αθλητική και κοινωνική στην πόλη. Να έχουν τα παιδιά τον αθλητισμό που πρέπει. Είναι μια θετική πρωτοβουλία και πρέπει όλες οι πόλεις να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε σημαντικά ζητήματα, όπως γιατί δεν έχουμε μπάλες να δώσουμε στα παιδιά μας στα σχολεία, γιατί δεν διαθέτουμε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και γιατί δεν έχουμε πλέον ούτε καν τις παλιές αλάνες μέσα στις γειτονιές των πόλεων. Στηρίζουμε την προσπάθεια του ΣΕΓΑΣ για τους αγώνες, αλλά και για τη ζωή».

Τέλος, η κα Στούμου εκ μέρους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η «συμμετοχή συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Οι ημερομηνίες του Run Greece 2017:
Λάρισα 26 Μαρτίου
Ηράκλειο 30 Απριλίου
Καστοριά 14 Μαΐου
Ιωάννινα 25 Μαΐου
Αλεξανδρούπολη 24 Σεπτεμβρίου
Ρόδος 1 Οκτωβρίου
Πάτρα 8 Οκτωβρίου