Για Γουδή, Λεωφόρο και γήπεδο ΑΕΚ μίλησε ο Γ. Βασιλειάδης

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 17:24
Για Γουδή, Λεωφόρο και γήπεδο ΑΕΚ μίλησε ο Γ. Βασιλειάδης

Την εκτίμησή του ότι το Γουδή είναι ιδανική λύση για να φτιαχτεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Αναφέρθηκε και στο γήπεδο της Αλεξάνδρας και στην προσπάθεια της ΑΕΚ για δικό της ''σπίτι''.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τοποθετήθηκε για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989. Κατέθεσε την άποψή του ότι η λύση στο Γουδή είναι ιδανική για τους "πράσινους", λέγοντας παράλληλα ότι "δεν θα το φτιάξει το κράτος".

Ο Βασιλειάδης αναφέρθηκε και στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σε αυτό της ΑΕΚ, μίλησε για το ΟΑΚΑ και τις άλλες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αλλά και για τον τζίρο της διαφθοράς. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε αρχικά για το γήπεδο του Παναθηναϊκού:

"Είναι πολύ καλή λύση το Γουδή για το γήπεδο του Παναθηναϊκού από άποψη ανάπλασης, είναι ιδανική» εκτιμώντας πως δεν θα επιβαρυνθεί ο αστικός ιστός ούτε θα αφαιρεθεί κομμάτι από το άλσος. Δεν θα φτιάξει το κράτος το γήπεδο του ΠΑΟ. Υπάρχουν και τράπεζες και επενδυτές. Ο χρηματοδότης θα παίξει κομβικό ρόλο για το γήπεδο".

Για την Αλεξάνδρας:

"Μετά την κατασκευή του γηπέδου, θα υπάρξει ανάπλαση. Ένας χώρος ανάσας για το σύνολο της πόλης θα γίνει".

Για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια:

"Πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Υπάρχουν κάποιες παρεξηγήσεις που θα πρέπει να λυθούν. Πρέπει να διασφαλίσουμε και στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας αυτά που ζητά αλλά αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχίσει εφόσον έχουμε θέματα νομιμότητας. Το γήπεδο θα πρέπει να γίνει. Μέσα στον επόμενο μήνα θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι «το θέμα της ΑΕΚ έχει ξεφύγει. Υπάρχει αναστάτωση και στους δημότες και επειδή υπάρχει μεγάλη κοινωνική ένταση θα πρέπει να λυθεί".

Για την συνάντηση που είχε με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το ΟΑΚΑ:

"Πρέπει οι τόνοι γενικά να κρατηθούν χαμηλά. Είναι νωρίς ακόμα να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το θέμα. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων. Θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας τον επόμενο μήνα".

Για το ΟΑΚΑ:

"Έχει μεγάλη ιδιομορφία. Έχει μέσα ομοσπονδίες και αθλήματα που είναι ολυμπιακά. Πρέπει να υπάρχει μια πρόνοια για τις ομοσπονδίες. Ένα πλάνο χρειάζεται που να είναι βιώσιμο. Το ελληνικό κράτος προσπαθεί να παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους αθλητές του".

Για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις:

"Κοστίζουν στον ελληνικό λαό και πρέπει η ελληνική κληρονομιά να αξιοποιηθεί. Αν πάτε στην περιφέρεια να δείτε τις εγκαταστάσεις, είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Το θέμα είναι να βρούμε λύσεις. Κοιτάζουμε τα πάντα, υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο απαρχαιωμένο και υπερβολές αλλά υπάρχει πρόβλημα στο σύνολο του αθλητισμού της χώρας. Έχουμε τόσο καλούς αθλητές και γίνεται μια δουλειά και από τις ομοσπονδίες, προσπαθούμε όλοι σε αυτές τι δύσκολες συνθήκες να δουλέψουμε".

Για την διαφθορά στον αθλητισμό:

"Νομίζω ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τον Κοντονή και φτάσαμε σε ένα καλό σημείο. Μιλάμε ανοιχτά, πολύ σύντομα μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη μέρα. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Το θέμα της διαιτησίας ήταν πάντα πρόβλημα στην Ελλάδα, πρέπει να φτιάξουμε δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα".

Για τον τζίρο της διαφθοράς:

"Η πιο μετρήσιμη μονάδα είναι ο παράνομος στοιχηματισμός. Υπολογίζεται γύρω στα 5-6 δις, όχι μόνο στο στοίχημα, στον τζόγο κλπ".

Για το αν μπορούν να πάρουν αυτά τα χρήματα:

"Είναι ιδιαίτερα δύσκολο, οι τεχνολογίες είναι ένα βήμα μπροστά. Μπορεί να μπει ένα φρένο αλλά θα δούμε σε ποια έκταση και πώς θα το δουλέψουμε. Καλό είναι να μην κάνεις εξαγγελίες, να πας να το χτυπήσεις και μετά να πεις τα αποτελέσματα".

 

Πηγή:sport24.gr