Παναθηναϊκός: Ο Δ. Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε την είσοδό του στα διοικητικά του Ερασιτέχνη

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 15:13
Παναθηναϊκός: Ο Δ. Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε την είσοδό του στα διοικητικά του Ερασιτέχνη

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης την επιθυμία του να εμπλακεί στα διοικητικά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, θέτοντας ως στόχους την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου και την επιστροφή στον πρωταθλητισμό.

Λιγότερο από 24ώρες από τη στιγμή που διέρρευσε, με τη μορφή φημολογίας, πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει έμμεσα ή άμεσα να ασχοληθεί με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα, ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση.

Αυτή έγινε μέσω επίσημης ανακοίνωσης, στην οποία το αφεντικό του μπασκετικού «Τριφυλιού» ενημερώνει για την πρόθεσή του να συστήσει και να στηρίξει μία νέα διοίκηση, της οποίας το τρίπτυχο των στόχων θα είναι η επιστροφή του συλλόγου σε καλή οικονομική κατάσταση, η επαναφορά των τμημάτων στην αγωνιστική κορυφή και η συσπείρωση όλων των ανθρώπων και δυνάμεων που αγαπούν τον Παναθηναϊκό.

Επιπροσθέτως, καλεί την νυν διοίκηση του Δημήτρη Μπαλτάκου να παραδώσει όλα τα αποτελέσματα της έρευνας για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, έτσι ώστε αυτοί που θα αναλάβουν να έχουν πλήρη εικόνα.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Εξυγίανση – Συσπείρωση – Πρωταθλητισμός»

«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. διανύει τη χειρότερη περίοδο στη σύγχρονη Ιστορία του. Για την οικογένεια μου και προσωπικά για μένα, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, όπως έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με την έμπρακτη υποστήριξη μας.

Τα μηνύματα που λαμβάνω από τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση.

Έχω πάρει την απόφαση να στηρίξω μία διοίκηση που θα βγάλει τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο που έχει βρεθεί, την οποία δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα την ενισχύω σε οικονομικό επίπεδο ετησίως, έχοντας ως αρχικό στόχο να αποπληρωθεί το χρέος πιο σύντομα από το σημερινό προγραμματισμό.

Ταυτόχρονα, έπειτα από επαφές που είχα με άλλους επιφανείς Παναθηναϊκούς, αλλά και μεγάλους χορηγούς της ΚΑΕ, με διαβεβαίωσαν ότι λόγω της αγάπης τους για τον Παναθηναϊκό, της επιτυχημένης συνεργασίας χρόνων με την ΚΑΕ και συνολικά της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπο μου, διατίθενται να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσουν τον Σύλλογο οικονομικά.

Παράλληλα, με την εμπλοκή μου διασφαλίζω ότι οι φορείς του ελληνικού αθλητισμού θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό με τον σεβασμό που του πρέπει.

Καλώ την παρούσα διοίκηση πριν παραιτηθεί, να παραδώσει στην ομάδα που θα δημιουργηθεί και θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως, τα οικονομικά στοιχεία του Συλλόγου και τα αποτελέσματα της έκθεσης που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό, ώστε να υπάρξει πλήρης εικόνα της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.

Όλες οι αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου, θα ληφθούν όταν θα έχουν παραδοθεί τα πλήρη στοιχεία και οι φάκελοι που αφορούν στον Σύλλογο.

Είμαι σίγουρος ότι με τη συσπείρωση όλων των Παναθηναϊκών Δυνάμεων ο Σύλλογος θα καταφέρει αρχικά να βρει ξανά τον δρόμο του, και εν συνεχεία να γίνει πραγματικότητα το «Πρωταθλητή σε όλα τα Σπορ Παντοτινέ».

Δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για πράξεις. Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. αγωνιστικά και οικονομικά βρίσκεται σε τέλμα και όσοι αγαπάμε την Παναθηναϊκή Ιδέα, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τον φέρουμε ξανά εκεί που ανήκει.

Οι υγιείς δυνάμεις που είναι σήμερα στον Ερασιτέχνη θα αξιοποιηθούν, αφού σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει».