Γ. Βασιλειάδης: Να φτιάξουμε τους θεσμούς, για να φύγουν οι σκιές από το ελληνικό ποδόσφαιρο

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 20:12
Γ. Βασιλειάδης: Να φτιάξουμε τους θεσμούς, για να φύγουν οι σκιές από το ελληνικό ποδόσφαιρο

Μετά από 4,5 ώρες, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τους «μεγάλους» και τη Σούπερ Λιγκ. «Θέλουμε να επαναφέρουμε την ισονομία και την ομαλότητα στο ποδόσφαιρο», το σχόλιο του υφυπουργού.

Ολοκληρώθηκε η «μαραθώνια» συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τους τέσσερις «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά το τέλος της οποίας ο υφυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για ένα καλύτερο αύριο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι «υπήρξαν διαφωνίες για κάποια θέματα, αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό» και τόνισε ότι η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και πως «όλοι έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν τα διοικητικά στελέχη των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, Γιάννης Βρέντζος, Χρήστος Παναγόπουλος, Μάκης Γκαγκάτσης και Μηνάς Λυσσάνδρου, αντίστοιχα. Τη διοργανώτρια αρχή εκπροσωπούν ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Στράτος και ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Στο καλωσόρισμά του ο υφυπουργός ευχαρίστησε για την ανταπόκριση και υπογράμμισε: «Είναι ευκαιρία να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε ένα καθεστώς πλήρους ευνομίας και ηρεμίας. Σήμερα είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε σε βάθος όλα τα θέματα». Η συζήτηση ξεκίνησε από τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Αύριο ο κ. Βασιλειάδης είναι πιθανό να συναντήσει και τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Ουδείς από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ έκανε κάποια δήλωση, σε αντίθεση με τον υφυπουργό, ο οποίος τόνισε: «Έγινε μία συζήτηση σε εξαιρετικό κλίμα ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία, τις ομάδες, αλλά και τη Σούπερ Λίγκα. Υπήρξε μια προσπάθεια για αποκατάσταση διαλόγου και εξεύρεση λύσεων για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα γίνουν στο προσεχές διάστημα και άλλες συναντήσεις. Και με μένα με την ΠΔΕ της ΕΠΟ, αλλά και με την παρούσα επιτροπή και την ΕΠΟ, προκειμένου να συζητήσουμε όλα αυτά που πρέπει και να επιστρέψουμε στην ομαλότητα και την κανονικότητα. Συμφωνήσαμε από κοινού να προχωρήσουμε σε ένα καθεστώς διαφάνειας, ισονομίας και νομιμότητας», είπε αρχικά.

Για το αν υπήρξαν εντάσεις: «Δεν υπήρξε μεγάλη ένταση. Διαφωνίες πάντα υπήρχαν και πάντα υπάρχουν. Δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης συμφωνία. Σίγουρα, υπήρξαν διαφωνίες, αλλά το κλίμα ήταν καλό και συνεχίζουμε τον διάλογο».

Για τον θεσμό του Κυπέλλου: «Δεν συζητήσαμε τόσο για το Κύπελλο. Έγινε μια κουβέντα. Δεν είναι κάτι το οποίο μας φοβίζει και συζητήσαμε κυρίως για τη χρονιά, η οποία έχει κυλήσει καλά φέτος και χωρίς μεγάλες εντάσεις. Εμείς θέλουμε να τεθούν οι βάσεις που πρέπει και οι κανόνες για όλους και προς όλους. Υπάρχουν σκιές, αλλά θα γυρίσουμε στην κανονικότητα».

Για τις καταγγελίες Κούγια: «Δεν συζητήσαμε τις καταγγελίες. Υπάρχουν και αυτές, αλλά θα πρέπει να φτιάξουμε τις διαδικασίες και τους θεσμούς. Τις καταγγελίες τις έχω στείλει προσωπικά εκεί που πρέπει για περαιτέρω διερεύνηση. Θα πρέπει να βάλουμε κανόνες. Μπορεί να μην έχουμε τις ίδιες αφετηρίες με όλους, αλλά υπάρχει ευτυχής κατάληξη».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ: «Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τις εκλογές».

Για τα όσα έγιναν στα γραφεία της ΕΠΟ: «Έχω ενημερωθεί για την υπόθεση. Είναι ένα θέμα που θα ασχοληθούμε στη συνέχεια». 

 

Παρότι δεν γνωρίζουμε (προς το παρόν) επακριβώς τι συζητήθηκε, ξέρουμε πως στο… τραπέζι έπεσε η αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων, η διαιτησία, οι πρόσφατες αλλαγές που αποφασίστηκαν στο πρωτάθλημα, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού επιχείρησε να ρίξει τους τόνους ανάμεσα στις ομάδες, καθώς ακολουθούν μεγάλα ντέρμπι στο Κύπελλο. Ακόμη, έγινε μία πρώτη κουβέντα για το αν θα παίρνουν οι ομάδες ποσοστό από τις στοιχηματικές εταιρίες.