Με μεγάλες φιλοδοξίες παρουσιάστηκε ο φετινός αγώνας Run Greece Ηράκλειο

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 12:48
Με μεγάλες φιλοδοξίες παρουσιάστηκε ο φετινός αγώνας Run Greece Ηράκλειο

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 επιστρέφει στην Κρήτη και το Ηράκλειο η σειρά αγώνων δρόμου RUN GREECE, που διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και τη χορηγική υποστήριξη της WIND.

Περισσότεροι από 5.500 επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς κάθε ηλικίας αναμένεται να δώσουν και φέτος ραντεβού στη γραμμή εκκίνησης στην Κεντρική πλατείας της πόλης. Το Run Greece Ηράκλειο είναι μία γιορτή αθλητισμού, ανθρώπινης θέλησης και αλληλεγγύης. Είναι ένας μαζικός αγώνας δρόμου διαφορετικός, όπου οι δρομείς συμμετέχουν έχοντας ως κίνητρο την επίδοση, τη χαρά της προσπάθειας και της προσφοράς.

Κάτοικοι της πόλης αλλά και επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να προβάλουν και ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους την κοινωνική πρωτοβουλία της WIND,του Μεγάλου Χορηγού Αγώνων Δρόμου 5 και 10χλμ των αγώνων πόλης RUN GREECE, που αυτή τη χρονιά στηρίζει το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τη βεβαιότητά ότι το φετινό Run Greece Ηράκλειο, θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένο από το περυσινό, το οποίο ήταν εκείνο με τη μαζικότερη συμμετοχή σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξέφρασε τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός όσο και όλοι οι διοργανωτές και συμμετέχοντες φορείς, στην επίσημη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε εχθές (10/4), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

«Ως Δήμος Ηρακλείου, στηρίζουμε εμπράκτως το “RunGreece» και με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας. Πρόκειται για διοργάνωση που προάγει τον αθλητικό πολιτισμό, όπως εμείς τον εννοούμε και συνάδει με τη φιλοσοφία μας για τον μαζικό αθλητισμό και τη στόχευσή μας, όλο και περισσότεροι να γίνουν κοινωνοί των ωφελειών μιας καθημερινότητας που θα συμπεριλαμβάνει τη φυσική δραστηριότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι της. Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάζονται σκληρά για να φέρουν εις πέρας με επιτυχία και το φετινό RunGreece, όπου ευελπιστούμε ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 5.500 χιλιάδες. Εύχομαι καλή επιτυχία και κυρίως καλή διασκέδαση στους συμμετέχοντες», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κουκιαδάκης από την πλευρά του συμπλήρωσε: «Το RunGreeceείναι ένας αγώνας υγείας. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να γίνεται και καλύτερο και σε αυτήν μας την προσπάθεια η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ αλλά ειδικά φέτος και με τους φορείς του τουρισμού είναι πολύτιμη».

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Αντωνακάκης μίλησε για το μήνυμα υγείας που περνάει το Run Greece, σημειώνοντας: «Είμαστε χαρούμενοι που το Run Greece έχει γίνει θεσμός. Σηκώσαμε τον κόσμο από τον καναπέ, τον βγάλαμε στους δρόμους και βοηθήσαμε με αυτόν τον αγώνα στην εμπέδωση της πεποίθησης ότι ο αθλητισμός συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας».

Τις λεπτομέρειες για τη στήριξη του αγώνα και την πρωτοβουλία της κοινωνικής προσφοράς έδωσε ο κ. Μιχάλης Πλερωνάκης, Υπεύθυνος Καταστημάτων WIND Κρήτης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Για 5η συνεχή χρονιά η WIND δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ευεξίας και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα από το συναρπαστικό γεγονός του RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Σταθερός μας στόχος είναι η εξάπλωση του δρομικού κινήματος σε συνδυασμό με την προσφορά σε συνανθρώπους μας πού έχουν ανάγκη και κυρίως τα παιδιά. Φέτος δείχνουμε ποιο είμαστε και στηρίζουμε το έργο του Οργανισμού « Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η WIND επέλεξε μία ακόμα φορά να στηρίξει Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ειδικά σήμερα η στήριξή τους είναι ακόμα σημαντικότερη μιας και συνδυάζεται με την έναρξη της δράσης μας και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από τον Οκτώβριο του 2014 ο Οργανισμός έχει φυσική παρουσία στην Κρήτη. Αρχικά στα Χανιά, σήμερα και στο Ηράκλειο καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών των παιδιών όλου νησιού. Με Κέντρα Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης, Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας με προβλήματα Διαβίωσης και Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί και την οικογένειά του, έχοντας από την αρχή της δράσης μέχρι το τέλος του 2016 στηρίξει 6.558 παιδιά και τις οικογένειές τους».

Ακόμη, η πρωταθλήτρια της ΓΕΗ, Ειρήνη Βασιλείου και η μικρή αθλήτρια του ΟΦΗ Μαρία Αποστολάκη, κάλεσαν όλους να συμμετάσχουν στον αγώνα.