Γ. Βασιλειάδης: Συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα στο ποδόσφαιρο

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 22:25
Γ. Βασιλειάδης: Συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα στο ποδόσφαιρο

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με αφορμή την απόφαση να απαγορευτεί η μετακίνηση των οπαδών της ΑΕΚ στη Λιβαδειά, υποστήριξε πως ως λαός αδυνατούμε να διαχειριστούμε το να καθόμαστε δίπλα δίπλα και να βλέπουμε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης από τη Λιβαδειά, όπου βρέθηκε για την τελική φάση του πρωταθλήματος εφήβων στο χάντμπολ, κλήθηκε να σχολιάσει την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Ο κ. Βασιλειάδης είπε: "Ο Νόμος περί απαγόρευσης μετακινήσεων έχει συγκεκριμένη διαδικασία: εισηγούνται η γενική αστυνομική διεύθυνση της περιοχής που θα γίνει ο αγώνας, η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας και η διοργανώτρια Αρχή. Αν η εισήγηση λοιπόν όλων αυτών των θεσμικών φορέων είναι ομόφωνη εγώ δεν μπορώ να διαφωνήσω, γιατί είναι προς το καλό των ίδιων των ομάδων (μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν σχετικές τιμωρίες), των οπαδών, των θεατών και της πόλης.

Από τη στιγμή που δεν είμαστε ακόμα σε θέση ως λαός και ως χώρα το να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το να καθόμαστε δίπλα δίπλα και να βλέπουμε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και ένα αθλητικό γεγονός, τότε θα υπάρχουν απαγορεύσεις. Όταν γενικά σοβαρευτούμε σε όλα τα θέματα τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Και αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Γενικά είμαστε δυο βήματα μπρος και ένα πίσω. Ακόμα και μία τιμωρία για οτιδήποτε, όπως αυτό που γίνεται αυτές τις ημέρες, του δίνουμε διαστάσεις πολέμου! Και τι μήνυμα δίνουμε και στον κόσμο; Να πάμε να σκοτωθούμε; Αυτό θέλουμε; Συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα…"