Λ. Πετρούνιας: Κάποιοι αγωνίζονται με δανεικά - Αν δεν είχα χορηγό, θα σταματούσα

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 20:36
Λ. Πετρούνιας: Κάποιοι αγωνίζονται με δανεικά - Αν δεν είχα χορηγό, θα σταματούσα

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο «χρυσός» Λευτέρης Πετρούνιας και μίλησε για την όρεξη που έχει για προπόνηση, ενώ έκανε το παράπονό του για την Πολιτεία και την ελλιπή χρηματοδότηση. Χαρακτηριστική η ατάκα του πως αν δεν είχε χορηγό, δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το επίπεδο, γιατό πολύ απλά θα τα είχε ήδη παρατήσει!

Ο χρυσός πρωταθλητής στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ, Λευτέρης Πετρούνιας, πάτησε ελληνικό έδαφος το απόγευμα της Δευτέρας, δύο ημέρες μετά τη νέα του επιτυχία. Μαζί του ήταν και ο Κωνσταντίνος Κωνστντινίδης, ο οποίος πήρε την έκτη θέση στον τελικό.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωταθλητή:

Αναφερόμενος στον αγώνα, τόνισε: «Υπήρχε ένταση σίγουρα, υπήρχαν κάποιες δυσκολίες πριν από τον αγώνα, γιατί είχαμε μια ατυχία και χάθηκε ένας επίδεσμος και αυτό με αποσυγκέντρωσε ακριβώς πριν αγωνιστώ, καθώς έχω μια συγκεκριμένη ρουτίνα στο μυαλό μου, αλλά νομίζω ότι ανταπεξήλθαμε πολύ καλά  στην πίεση. Ήρθε το 3ο το καλό».

Μέχρι που φτάνει αυτή η σειρά των χρυσών μεταλλίων;: «Μέχρι όσο πιο μακριά πάει. Το πρώτο μέλημα είναι να έχουμε την υγεία μας. Έχουμε όρεξη για προπόνηση, οπότε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πολλά ριπίτ, αρκεί να έχουμε την υγεία μας. Έχουμε δείξει ότι είμαστε σε καλή φόρμα, η απόσταση από τον δεύτερο είναι τεράστια, οπότε με καλή και σωστή δουλειά θεωρώ ότι μπορούμε να συνεχίσουμε. Θα φτάσουμε σίγουρα ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος στο πίσω μέρος του μυαλού μου και θα ήθελα, αν είμαστε καλά, να πάμε ακόμη πιο πέρα, αλλά ο πρώτος μεγάλος σταθμός θα είναι, μετά από Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά, το Τόκιο, ώστε να μπορέσουμε σε αυτή την τετραετία, εφ' όσον υπάρχει θέληση και όρεξη και όλα πάνε καλά, να κάνουμε όσο περισσότερες επιτυχίες μπορούμε».

Για τη διοργάνωση δήλωσε: «Οι Ρουμάνοι  είναι πολύ κοντά μας σαν φίλαθλοι και μου έδωσαν αγάπη περισσότερη από όση περίμενα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό».

Σχετικά με ένα πρόβλημα στον ώμο του, είπε: «Όχι, δεν είναι κάτι, κούραση υπάρχει στον ώμο. Τραυματισμένοι είμαστε όλοι στην ενόργανη γυμναστική. Θα κάνουμε σωστή αποθεραπεία καμιά δεκαριά ημέρες και θα επιστρέψουμε».

Αναφερόμενος σε κάποια μηνύματα που έστειλε με τις δηλώσεις αμέσως μετά τον αγώνα, ο Ολυμπιονίκης του Ρίο σχολίασε: «Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Η αλήθεια είναι πως, αν δεν είχα τον χορηγό μου, δεν θα έφτανα εδώ. Και το λέω και το ξαναλέω, γιατί πραγματικά θα είχα σταματήσει. Τα πράγματα είναι δύσκολα και θα το λέμε μέχρι να αλλάξει κάτι. Εμείς θα παραμένουμε συνεπείς γιατί αυτό που κάνουμε το γουστάρουμε πάνω από όλα. Αυτά που λέω είναι για όλη την κατάσταση. Δεν είναι μόνο το θέμα των χρημάτων, δεν είναι όλα λεφτά, είναι θέμα να υπάρχει σωστή οργάνωση, να έχουμε κάποια όργανα, να έχουμε φυσιοθεραπευτές, να έχουμε γιατρούς, να έχουμε θέρμανση. Βασικά πράγματα και φυσικά σε δεύτερη φάση είναι και κάποια χρηματοδότηση, η οποία είναι ελλιπής, όπου σε κάποιους αγώνες έχουν πάει με δανεικά ορισμένοι».

Για το «Μόνοι μας και όλοι οι άλλοι», που είπε και για το ότι έχει να πάρει το πριμ από το 2012, ενώ θα το πάρει και μειωμένο, απάντησε: «Ξέρω ότι από το 2015 υπάρχει μείωση 50%, της Ολυμπιάδας δεν έχει ανακοινωθεί, δεν ξέρουμε τι γίνεται, οπότε περιμένουμε μια ανακοίνωση που θα έπρεπε να έχει γίνει. Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, αλλά θα κάνουμε πάντα αυτό που πρέπει. Την κατάσταση πάνω-κάτω όλοι την ξέρουμε και δεν είναι τωρινό αυτό, είναι πάνω από δέκα χρόνια, τουλάχιστον όσο αγωνίζομαι εγώ σε μεγάλους αγώνες, τουλάχιστον από το 2009, τα ίδια πράγματα συμβαίνουν. Δεν έχει να κάνει με κόμματα αυτό, το πρόβλημα είναι στάνταρ. Υπάρχει μια ελλιπής στήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Πάντα θα ζητάμε στήριξη, πάντα θα περιμένουμε το κάτι παραπάνω, που θα μας βοηθήσει να πάμε και σε άλλους αγώνες και να βγάλουμε κι άλλα νέα ταλέντα».

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Τα μηνύματά μου είναι για τον κόσμο, είναι προς τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μου δείχνουν μεγάλη αγάπη και είμαι ευτυχής γι? αυτό, γιατί μου δίνει μεγάλη δύναμη. Το ''Ευχαριστώ Ελλάδα'' λοιπόν πάει σε όλους τους Έλληνες».

Για τη συνέχεια, όπου υπάρχει αγωνιστικό κενό περίπου έξι μηνών μέχρι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και για το πώς θα το διαχειριστεί, απάντησε: «Δεν μπορώ να το απαντήσω ακριβώς αυτό, γιατί δεν είμαι προπονητής. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή μου και σίγουρα θα τα καταφέρουμε για άλλη μια φορά, όπως πάντα».

Πού αφιερώνει το μετάλλιο; «Αυτή τη φορά είπα πως το μετάλλιο θα το αφιερώσω στον προπονητή μου. Είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται γιατί βρίσκομαι εδώ.

Και έκλεισε μιλώντας για τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, που επίσης μπήκε μαζί του στον τελικό των κρίκων: «Είναι ένας εξαιρετικός αθλητής. Πάρα πολύ δυνατός. Θεωρώ πως θα δείτε στο μέλλον και άλλα καλά και στους κρίκους και σε άλλα όργανα. Μακάρι να πηγαίνουμε σε αγώνες με τον Κωνσταντίνο και να είμαστε ένα-δύο. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα. Είναι δύσκολος ο δρόμος προς την κορυφή. Του είπα ''καλώς όρισες στο κλαμπ?''αλλά ξεκινάνε τα δύσκολα τώρα και πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σε μεγάλες διοργανώσεις. Μπορείτε να περιμένετε αρκετά από αυτόν».