Να μην ανατεθεί το ΕURO 2024 στην Τουρκία, ζητούν οι Πράσινοι στη Γερμανία!

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 14:57
Να μην ανατεθεί το ΕURO 2024 στην Τουρκία, ζητούν οι Πράσινοι στη Γερμανία!

Πολιτική προέκτση φαίνεται να παίρνει η ανάθεση του EURO 2024, με τον επικεφαλή των Γερμανών Πράσινων, Τζεμ Έζντεμιρ να ζητά από την ΟΥΕΦΑ να μην επιλεχθεί η Τουρκία, για την φιλοξενία της μεγάλης διοργάνωσης.

Να μην ανατεθεί η διοργάνωση του EURO 2024 στην Τουρκία, ζητεί από την ΟΥΕΦΑ ο επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν να εκμεταλλευτεί  το αθλητικό γεγονός προς το συμφέρον του.

«Ο κίνδυνος είναι μεγάλος να μετατραπεί το Πρωτάθλημα σε εργαλείο του καθεστώτος Ερντογάν. Δεν αισθάνομαι καθόλου άνετα με την ιδέα ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπορεί να διοργανωθεί σε μια χώρα όπου γερμανοί πολίτες κρατούνται ως όμηροι και βρίσκονται στην φυλακή μόνο και μόνο επειδή έκαναν τη δουλειά τους ως δημοσιογράφοι ή ως ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε o κ. Έζντεμιρ στην «Sport Bild» και τόνισε ότι «το ποδόσφαιρο δεν επιτρέπεται να γίνεται εργαλείο για δικτάτορες και απολυταρχικούς άρχοντες όπως ο Ερντογάν ή ο Πούτιν, προκειμένου να στολίζονται και να αποσπούν την προσοχή από τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος των ίδιων τους των πολιτών».

Η απόφαση για την ανάθεση της διοργάνωσης αναμένεται να ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 και θυμίζουμε πως οι δύο χώρες είναι οι τελικές υποψήφιες.