Διαθεσόπουλος: Το πόλο είναι το κορυφαίο ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα - Αύριο το deal με την ΕΡΤ

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 16:42
Διαθεσόπουλος: Το πόλο είναι το κορυφαίο ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα - Αύριο το deal με την ΕΡΤ

Η ανακοίνωση της συμμετοχής των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στο νεοσύστατο Europa Cup της LEN, αντί του World League της FINA, ήταν η βασική είδηση που προέκυψε από την... καθιερωμένη ομιλία του Δημήτρη Διαθεσόπουλου, στο περιθώριο της κλήρωσης των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης. Επκυρώνεται αύριο το deal με την ΕΡΤ.

Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα απουσιάσουν για πρώτη φορά από καθιέρωσης του World League από τη διοργάνωση, σε μία απόφαση που προφανώς εντάσσεται στο πλαίσιο της διαμάχης του προέδρου της ΚΟΕ με τη FINA, μετά το τελευταίο κογκρέσο της διεθνούς συνομοσπονδίας, που έγινε τον Ιούλιο στη Βουδαπέστη. Ο κ.Διαθεσόπουλος άδραξε μάλιστα την ευκαιρία για να τονίσει για ακόμη μία φορά ότι ήταν ο ίδιος, μαζί με τον Ιταλό Τζιάνι Λότζι -τέως πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της FINA- που μπλόκαραν τις προτεινόμενες αλλαγές κανονισμών στο άθλημα («τους επάρατους κανονισμούς», όπως τους χαρακτήρισε).

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, την οποία χαρακτήρισε «λαμπρή για την ελληνική υδατοσφαίριση». Στάθηκε ιδιαίτερα στις επιτυχίες των εθνικών ομάδων νέων στα αντίστοιχα Παγκόσμια Πρωταθλήματα (χρυσό οι άνδρες στο Βελιγράδι, ασημένιο οι γυναίκες στο Βόλο), υπογραμμίζοντας ότι «... μέσα από τις εθνικές ομάδες νέων, περνάει το μέλλον των εθνικών ομάδων για τα επόμενα χρόνια, για πολλές Ολυμπιάδες ακόμη». Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η εθνική ανδρών έκανε σπουδαία πορεία στο Παγκόσμιο Δεν πήραμε μετάλλιο, αλλά είμαστε στις πρώτες τέσσερις θέσεις του κόσμου. Οι γυναίκες δεν μπήκαν στην τετράδα από μία κακή διαιτητική απόφαση και από τη δική μας «ανικανότητα» στα πέναλτι. Αν είχαμε πάρει το παιχνίδι με την Ισπανία (σ.σ. στα προημιτελικά), θα ήμασταν στον τελικό. Η έβδομη θέση είναι πλασματική, αυτά τα τα παιδιά έχασαν ένα μετάλλιο λόγω του κ. Πουτνίκοβιτς (σ.σ. ο διαιτητής του αγώνα με την Ισπανία)».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ έκανε αναφορά και στις επιτυχίες του Ολυμπιακού στις διασυλλογικές διοργανώσεις (συμμετοχή στο final-6 του Champions League οι άνδρες, φιναλίστ της Euroleague οι γυναίκες) και κατέληξε: «Δεν υπάρχει άλλο ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα που να έχει να επιδείξει τέτοιες επιτυχίες. Μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε το κορυφαίο ομαδικό άθλημα και αυτό επιμερίζεται σε όλους, παίκτες, προπονητές, σωματεία και ομοσπονδία».

Αναφορικά με τις διοργανώσεις της νέας σεζόν, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος ανακοίνωσε και επίσημα τη διεξαγωγή, για πρώτη φορά, κυπέλλου γυναικών, ενώ για την αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών υπογράμμισε ότι είναι ανεπίτρεπτο να μη δηλώνουν συμμετοχή ομάδες της Α1. Σε αντίθεση, πάντως, με όσα είχαν ειπωθεί πριν το τελευταίο final-4 στο Καρπενήσι, φαίνεται πως δεν ευδοκιμεί η ιδέα της υποχρεωτικής συμμετοχής στο κύπελλο των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας (που θα επέφερε κυρώσεις αν κάποιο σωματείο δεν μετείχε) και ο πρόεδρος της ΚΟΕ αρκέστηκε σε μία έκκληση στους εκπροσώπους των σωματείων να δηλώσουν συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση.

Τέλος, για το ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης των πρωταθλημάτων δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις. Ο κ. Διαθεσόπουλος είπε ότι η ομοσπονδία βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΕΡΤ, η οποία ελπίζει να επικυρωθεί αύριο, ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για την παρέμβασή του και τη συμβολή του στην εξεύρεση τηλεοπτικής «στέγης» για τα πρωταθλήματα πόλο. Μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, πάντως, δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί τι θα περιλαμβάνει (σε ποια κολυμβητήρια θα καλύπτονται αγώνες, αν θα υπάρχει κάλυψη και για την Α1 γυναικών και αν το σχετικό «πακέτο» θα περιλαμβάνει και τους αγώνες των εθνικών ομάδων).

Ο κ. Διαθεσόπουλος μίλησε επίσης για ένα ακόμη θέμα που έχει σχέση με την μπάλα Κ7, η οποία αποτελεί χορηγό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, προαναγγέλλοντας την πιθανή συνεργασία της ΚΟΕ για τα πρωταθλήματα της Α1. Υποστήριξε όμως ότι η απόφαση θα ληφθεί στο επόμενο συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

 

Πηγή: amna.gr/sport