Έκκληση στήριξης των αθλητών, απευθύνει ο πρόεδρος της Ελλ. Γυμναστικής Ομοσπονδίας

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 16:57
Έκκληση στήριξης των αθλητών, απευθύνει ο πρόεδρος της Ελλ. Γυμναστικής Ομοσπονδίας

Κραυγή αγωνίας για το μέλλον της ελληνικής γυμναστικής από τον Θανάση Βασιλειάδη, στον απόηχο του νέου θριάμβου του Λευτέρη Πετρούνια, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης του Μόντρεαλ.

«Για πόσο ακόμα θα μπορούμε να παράγουμε πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου όπως ο Πετρούνιας;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης, απονέμοντας παράλληλα τα εύσημα στις Εθνικές ομάδες για την αγωνιστική παρουσία τους στον Καναδά:

«Παρ΄ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην προετοιμασία, δώσαμε τον αγώνα μας όλοι μαζί, οι αθλητές, οι προπονητές και η διοίκηση της Ομοσπονδίας, για να φτάσουμε άλλη μια φορά στην κορυφή και για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια που μας έκανε και πάλι περήφανους, αλλά ένα εξίσου μεγάλο "μπράβο" αξίζει σε όλα τα παιδιά των Εθνικών ομάδων, που συμμετείχαν στην πορεία γι? αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχουμε βάθος στις Εθνικές ομάδες, έχουμε αθλητές που μπορούν να πετύχουν τη διεθνή καταξίωση και να κρατήσουν την Ελλάδα ψηλά για πολλά χρόνια ακόμα, όμως για να φανεί το ταλέντο τους πρέπει να αποκτήσουν την αναγκαία αγωνιστική εμπειρία. Πρέπει να μας δοθεί η οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν οι Εθνικές μας ομάδες στους απαραίτητους διεθνείς αγώνες προετοιμασίας»,

Ο Θανάσης Βασιλειάδης απευθύνει έκκληση στήριξης των αθλητών, ενόψει των αυξημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων από την επόμενη χρονιά: «Για πόσο ακόμα θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στην κορυφή, με αυτές τις συνθήκες; Αν αυτά τα παιδιά δεν υποστηριχθούν κατάλληλα, αν δεν αποκτήσουν τις εμπειρίες ώστε να μπορέσουν κατόπιν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο, ίσως η ένδοξη ιστορία που λέγεται ελληνική γυμναστική "σβήσει" μαζί με τη γενιά του Πετρούνια. Οι νεότεροι αθλητές, που έρχονται από πίσω, περιμένουν και δικαιούνται τις δικές τους ευκαιρίες για να φτάσουν και εκείνοι ψηλά. Από την ερχόμενη χρονιά, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες διεθνείς υποχρεώσεις, αφού θα ξεκινήσει και ο κύκλος των διοργανώσεων για την Ολυμπιακή πρόκριση. Εμείς θέλουμε τη γυμναστική δυνατή και πρωταγωνίστρια, τώρα και για πάντα. Ελπίζουμε να βρούμε συμμάχους σ? αυτή τη διαρκή προσπάθεια, για να συνεχίσουμε να παράγουμε "καθαρούς" πρωταθλητές, που γεμίζουν χαρά και περηφάνια τον ελληνικό λαό», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΓΟ.