Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σ. Γαρρής/Παναθηναϊκός: Το χρέος της ΠΑΕ είναι 34,7 εκατ. ευρώ

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 12:30
Σ. Γαρρής/Παναθηναϊκός: Το χρέος της ΠΑΕ είναι 34,7 εκατ. ευρώ

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σταμάτης Γαρρής, προχώρησε στην αποκάλυψη πως το χρέος της «πράσινης» ΠΑΕ βρίσκεται στα 34,7 εκατ. ευρώ, ενώ γνωστοποίησε διάφορα στοιχεία για τα οικονομικά του κλαμπ.

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται πάρα πολλά για το πόσο άσχημη είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με το «Τριφύλλι» να βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της καταστροφής, οι φίλοι της ομάδας θέλουν να μάθουν την αλήθεια, έτσι ώστε να διαφανεί και πως μπορεί η κατάσταση να ανατραπεί.

Όπως έγινε γνωστό, εκπρόσωποι των οργανωμένων του Παναθηναϊκού συναντήθηκαν εχθές με μέλη της διοίκησης ώστε να πάρουν στα χέρια τους τα επίσημα οικονομικά δεδομένα. Σήμερα, ήρθε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σταμάτης Γαρρής, να μιλήσει στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 και να αποκαλύψει πως η ΠΑΕ χρωστά 34,7 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, τόνισε πως επί της εποχής Γιάννης Αλαφούζου η διαχείριση ήταν σαφώς καλύτερη, ενώ μίλησε και για πολλές ανακρίβειες που διαρρέονται, όσον αφορά τα οικονομικά.

Αναλυτικά όσα είπε o Σταμάτης Γαρρής:

«Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα για να είμαστε συγκεκριμένοι γιατί είναι λογικό και κατανοητό αυτή την περίοδο ο κόσμος να μπερδεύει κάποια πράγματα και νούμερα και να μην μπορεί να βρει την αλήθεια. Οι δεδουλευμένες υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δηλαδή αυτό που λέμε χρέος στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 ήταν 34,7 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ένα ποσό που επίσης έχει γραφτεί για το ομολογιακό δάνειο. Ξεκαθαρίζω λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ομολογιακό δάνειο. Μιλάμε για μια άλλη πρακτική που δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε στα χρέη. Δεν υπάρχει δάνειο και δεν έχει να κάνει με αυτή τη λογική. Υπάρχει ένα νούμερο για το Κορωπί, έχουν γραφτεί ποσά για 7 εκ. ευρώ.

Αυτά είναι τα λεφτά που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός. Για το Κορωπί ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει 7 εκατ. ευρώ και είναι μια υποχρέωση την οποία έχει αναλάβει προσωπικά ο ίδιος και θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτά τα λεφτά έχουν δοθεί. Η φορολογία, υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια, από την περίοδο δηλαδή που ανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος με την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Για Πριν τον Γιάννη Αλαφούζο το χρέος ήταν 35,2 εκατ. ευρώ. Για να ξέρουμε τι λέμε, αν έμενε ίδιος ο φορολογικός συντελεστής όπως τότε, το 2012, τότε το σημερινό χρέος, αυτό το 34,7 θα ήταν μειωμένο κατά 20 εκατ. ευρώ.

Για το τι θα κληθεί να πληρώσει κάποιος που θα ενδιαφερθεί για την πράσινη ΠΑΕ υποστήριξε ότι «Τα οικονομικά της ΠΑΕ θα τα πάρει ο υποψήφιος επενδυτής από εκεί που πρέπει. Όταν βγουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα θα καταλάβει πολύς κόσμος τις απαντήσεις. Έχουν γραφτεί σήμερα πολλά νούμερα αλλά σημασία έχει να δούμε την αλήθεια γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Τέλος για τη διαδικασία πώλησης κάποιων παικτών δήλωσε ότι «Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την πώληση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, μένουν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες αλλά είμαστε σε καλό δρόμο».