Μονεμβασιώτης/Απ. Σμύρνης: Αποχωρούμε, γιατί μας πολεμούν συνεχώς και από μέσα!

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 18:24
Μονεμβασιώτης/Απ. Σμύρνης: Αποχωρούμε, γιατί μας πολεμούν συνεχώς και από μέσα!

Άμεση απεμπλοκή του ίδιου και της οικογένειάς του από τη διοίκηση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης προανήγγειλε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, σε συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε σήμερα.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης, που εξέδωσε μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με την Κέρκυρα, ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου υπογράμμισε ότι από δω και στο εξής θα υπάρχουν καθυστερήσεις πληρωμών και μείωση προσωπικού, ενώ θα εξυπηρετούνται μόνο οι απολύτως απαραίτητες υποχρεώσεις, ώστε να μην υπάρξουν τιμωρίες για την ομάδα.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι έγιναν λάθη στη στελέχωση του Απόλλωνα το καλοκαίρι, υπερασπίστηκε το έργο του τεχνικού διευθυντή, Γιώργου Κασναφέρη, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε συγκεκριμένα άτομα μέσα από την "οικογένεια" του Απόλλωνα, που θεωρεί ότι κάνουν "πόλεμο" στη διοίκηση. Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι η "ελαφρά ταξιαρχία" μπορεί να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Συμπληρώθηκαν 3,5 χρόνια από τη στιγμή που η οικογένειά μας ενεπλάκη με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Το ποδόσφαιρο για εμάς ήταν ένα άθλημα, μια πηγή χαράς. Δυστυχώς κατάντησε για εμάς να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να φεύγουμε στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι. Με τη σημερινή μας παραίτηση θα προσπαθήσουμε να γίνουμε κανονικοί άνθρωποι.

Οι εξελίξεις του Απόλλωνα τρέχουν. Μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα κόντρα στην Κέρκυρα, ακολούθησε μια ανακοίνωση που βασίστηκε σε τέσσερα σκέλη. Μίλησε για σωματεία που έχουν διακριτική αντιμετώπιση. Μετά απ' αυτήν την ανακοίνωση δεν ακούσαμε έναν δημοσιογράφο να πει κάτι για το διαιτητή, που ήταν καθ΄όλα άριστος. Όμως μετά την κόκκινη που του υποδεικνύει ο 4ος, βγάζει μια ένοχη στάση, θέλοντας να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς να αφήσει κάποιον με το παράπονο. Ενώ ήταν ματς που ίσως να έγιναν και 15' καθυστερήσεις έδειξε μόνο τρία λεπτά. Το δεύτερο θέμα που θίξαμε ήταν στην παραδοχή αποτυχίας στελέχη-ποδοσφαιριστές. Τελείωσε ο μήνας του μέλιτος με τους παίκτες και τα στελέχη. Επίσης, έγινε σαφές ότι οι άνθρωποι της σημερινής διοίκησης αποχωρούν από τον Απόλλωνα. Έχουμε χλευαστεί επειδή έχουμε τολμήσει να το πούμε αυτό άλλες δύο φορές.

Η θέση της εταιρίας είναι καθαρή, έχει μηδενικές υποχρεώσεις και ψάχνουμε τον τρόπο να απεμπλακούμε. Δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από πουθενά. Πήραμε πρωτοβουλία και ήρθαμε σε επαφή με κάποιους σοβαρούς επιχειρηματίες, αλλά δεν θέλουν να εμπλακούν σ' αυτό το ποδόσφαιρο. Έγινε μια σημαντική επαφή με τον κ. Βελλή, που μας απάντησε ότι ''δεν επιθυμώ να εμπλακώ με τα διοικητικά του Απόλλωνα ούτε τώρα ούτε στο μέλλον''».

Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα εξήγησε ότι η διοίκηση θα είναι πλέον υπηρεσιακή. Τι σημαίνει αυτό; «Μείωση προσωπικού, το θέμα προπονητικού κλείνει, περιορίζεται το μπάτζετ και πληρώνονται μόνο τα απαραίτητα για να μην υπάρξουν προβλήματα με μηδενισμούς. Υπάλληλοι, ποδοσφαιριστές με καθυστέρηση. Θα προσπαθήσουμε να μεταβιβάσουμε τις μετοχές. Αν δεν υπάρξει κάποιος ενδιαφερόμενος, θα κοιτάξουμε να προσφέρουμε τις μετοχές σ' έναν ανεξάρτητο σύλλογο, όπως είναι ο σύλλογος "Αναγέννηση", που πολεμά τις προσπάθειές μας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δημιουργούν κρίση. Είναι αυτοί που είναι με το μέρος της προηγούμενης διοίκησης. Είναι αυτοί που χτύπησαν τον κ. Κασναφέρη.

Όταν νικούσε η ομάδα ήταν στεναχωρημένοι, όταν δεν ανέβηκε η ομάδα ήταν χαρούμενοι γιατί πίστευαν ότι θα έρθουμε σε δύσκολη θέση και θα αποχωρήσουμε. Χτύπησαν μια υπάλληλο την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα απειλούν με ξυλοδαρμό τον προπονητή ακαδημιών του Απόλλωνα, θα κινηθούμε νομικά και ποινικά. Δημιουργούν συνεχώς κρίσεις. Επειδή δεν αντέχουμε άλλο αυτό το μπούλινγκ που γίνεται σε εμάς, αποχωρούμε».

Ο κ. Μονεμβασιώτης, αφού έκανε έναν απολογισμό της πορείας του Απόλλωνα τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε για το σχεδιασμό της εφετινής χρονιάς: «Επειδή δεν έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε εμείς με την ομάδα, πιστεύουμε στο αγγλικό μοντέλο και γι αυτό βάλαμε σ' αυτό τον πόστο τον κ.Κασναφέρη. Είναι ο καλύτερος στην κατηγορία σ' αυτό που κάνει. Είναι τόσο οργανωτικός, που στη Θήβα πηγαίνουμε και έχει κανονίσει μέχρι και τα διόδια του πούλμαν.

Ο Κασναφέρης θα φύγει την ημέρα που θα αλλάξει η διοίκηση. Το ότι είναι στον πάγκο και μιλάει λίγο παραπάνω, είναι λόγω του ότι είναι αυθόρμητος. Η ομάδα είναι καινούρια, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που συζήτησαν μαζί μας (Μανιάτης, Κούτρης, Σηφάκης), αλλά βρήκαν καλύτερες προτάσεις στο εξωτερικό. Τα χρήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ λίγα κι οι φόροι πολύ μεγάλοι. Στον Μανιάτη ήρθε πρόταση 1.000.000 ευρώ για δύο χρόνια από την Τουρκία. Μανούσος, Βασιλακάκης, Μουνάφο επέλεξαν να πάνε σε καλύτερη ομάδα για να νιώσουν πιο ασφαλείς».