Γιώργος Βασιλειάδης: Πρέπει να αλλάξει στάση η Ευρωλίγκα

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 17:54
Γιώργος Βασιλειάδης: Πρέπει να αλλάξει στάση η Ευρωλίγκα

Ο Κώστας Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην διαμάχη ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και την FIBA, τονίζοντας πως η πρώτη θα πρέπει να αλλάξει στάση απέναντι στις εθνικές ομάδες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο κόκκινο - 105,5", ο υφυπουργός Αθλητισμού, Κώστας Βασιλειάδης, αναφέρθηκε στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο μπάσκετ, ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και την FIBA, επισημαίνοντας πως η πρώτη θα πρέπει να αλλάξει την στάση της, κοιτάζοντας και το συμφέρον των εθνικών ομάδων.

Για την διαμάχη ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και την FIBA, σχολίασε πως: "Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να προστατεύσουν την εθνική. Δεν θέλω να πάμε στη συζήτηση για τις τιμωρίες που προβλέπονται στο νόμο και τους κανονισμούς της εκάστοτε ομοσπονδίας. Είναι κομβικό να βοηθήσουμε την εθνική για να συνεχίσει να δίνει το «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις. Να πιέσουμε και την Ευρωλίγκα για να αλλάξει στάση, αλλά και οι ίδιες να προσέξουν τη στάση τους απέναντι στην εθνική".

Σε ερώτηση για το αν έχει επικοινωνήσει με εκπροσώπους ελληνικών ομάδων και κυρίως με τις μεγάλες γι αυτό το θέμα, είπε: "Είμαστε σε επικοινωνία, υπάρχει μια διαφορά απόψεων, υπάρχει ένα δεδομένο πρόγραμμα. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Το θέμα αυτό θα το λύσει η επιτροπή ανταγωνισμού. Ελπίζω να επικρατήσει σύνεση και θα κάνω και κινήσεις τις επόμενες μέρες, θα μιλήσω με τις ομάδες για να προστατεύσουμε την εθνική ομάδα ώστε να μπορέσει να δώσει το «παρών» σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Είναι κρίσιμη κατάσταση. Αν η εθνική αποκλειστεί, δεν θα συμμετάσχει στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, άρα θα πρέπει να προστατεύσουμε την εθνική με κάθε μέσο".


Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.