Όλα έτοιμα για τον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας (vid)

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 19:54
Όλα έτοιμα για τον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας (vid)

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του 35ου Μαραθώνιου της Αθήνας παραχώρησε ο ΣΕΓΑΣ στο κλειστό γυμναστήριο Τάεκβοντο στο Παλαιό Φάληρο, ενώ λίγο νωρίτερα έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης «Ergo Marathon Expo» η οποία θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο μέχρι το Σάββατο.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου, Παναγιώτης Δημάκος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, εκ μέρους της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, του Δήμου Αθήνας ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κώστας Μπιτζάνης, του ΕΟΤ η διευθύντρια Ιουλία Κουρεμένου και ο διευθυντής του Μαραθωνίου Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Τους αθλητές εκπροσώπησαν οι Έλληνες πρωταθλητές Χριστόφορος Μερούσης, Κώστας Γκελαούζος και Ράνια Ρεμπούλη, η  περσινή νικήτρια, Νάνσι Αρουσέο (Κένυα) με τον συμπατριώτη της Μίλτον Ρότιτς και τον Μαροκινό Αμπντελκρίμ Μπούμπκερ, που ειχε κερδίσει το 2011. 

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι όλα είναι έτοιμα οργανωτικά και αγωνιστικά για την προσεχή Κυριακή, ενώ τόνισαν για μία ακόμη φορά την ανάγκη να εντάξει η Πολιτεία στις προτεραιότητές της την πραγματοποίηση έργων υποδομής στην αφετηρία του αγώνα στο Μαραθώνα για να μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους δρομείς.

Οι δρομείς είναι 51.000 σε όλες τις αποστάσεις, εκ των οποίων οι 9.000 από το εξωτερικό. Στο Μαραθώνιο θα πάρουν μέρος 18.500 αθλητές και αθλήτριες, που είναι και το όριο που είχε βάλει ο ΣΕΓΑΣ για να υπάρξει ασφάλεια στη διεξαγωγή του, ενώ τα οικονομικά οφέλη στην αγορά από την διεξαγωγή του θα ξεπεράσουν συνολικά τα 20 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο Χριστόφορος Μερούσης είπε ότι είναι χαρούμενος και νιώθει ευλογημένος που θα δώσει το παρών σε μία ακόμη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας, όπου θα διεκδικήσει την 5η νίκη του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το ίδιο είπε και και Ράνια Ρεμπούλη που θέλει την 3η συνεχή νίκη της στην Αυθεντική διαδρομή, ενώ ο Κώστας Γκελαούζος επεσήμανε ότι είναι μια γιορτή, ευχήθηκε να τερματίσει υγιής και ό,τι καλύτερο έρθει.

Η Αρουσέι ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και βέβαια τόνισε ότι θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ενώ ο Μπούμπκερ επεσήμανε ότι και αυτός θέλει να προσπαθήσει να επαναλάβει την προ ετών επιτυχία του. 

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος 110 άνδρες και 38 γυναίκες.

«Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω ευλογημένος που κάθε χρόνο δίνω το παρών σε αυτό το μεγάλο αγώνα. Πραγματικά είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση και κατά τη γνώμη μου ένα μεγάλο γεγονός που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, τον αθλητισμό και το τρέξιμο. Όσον αφορά τη νίκη, εμείς οι αθλητές από την προπόνηση πρέπει να νικήσουμε πρώτα τον εαυτό μας. Πριν πάμε στον αγώνα πρέπει να ξεπεράσουμε και να τρυπήσουμε το ταβάνι μας. Αυτό έχω καταφέρει και έχω κάνει τις 4 τελευταίες χρονιές και θα νιώθω πολύ ευτυχισμένος αν καταφέρω να ξεπεράσω τον εαυτό μου» τόνισε ο Χριστόφορος Μερούσης.

«Η δική μου παρέμβαση θα είναι αυτό που λέμε στον κινηματογράφο ''σκηνές από τα προσεχώς''. Εγώ θέλω να σας μιλήσω για τον 36ο Μαραθώνιο, αφού είμαι βέβαιος ότι όλοι εργάζονται σκληρά και οι αγώνες μας την Κυριακή θα έχουν την επιτυχία των τελευταίων χρόνων. Η εφετινή χρονιά γεννά ένα κρίσιμο και καθοριστικό ερώτημα. Οι αγώνες μας εξήντλησαν τα όριά τους. Με τις σημερινές υποδομές, τις σημερινές δυνατότητες, δεν μπορούμε να υποδεχθούμε περισσότερους δρομείς στο μέλλον. Και αυτό είναι άδικο για το Μαραθώνιο της Αθήνας, άδικο για την Αττική, το Μαραθώνα, για την ίδια τη χώρα» είπε από την πλευρά του ο Κώστας Παναγόπουλος.
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, σχολίασε: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον Μαραθώνιο όχι μόνο οικονομικά, παρά το γεγονός ότι διαθέτει περί τις 240.000 ευρώ για τη διοργάνωση. Πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και αποτελεί διέξοδο από τα αδιέξοδα που βιώνουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ προγράμματα για την ένταξη των παιδιών στον αθλητισμό με επίκεντρο το Πεδίο του Άρεως, ώστε να αναβαθμιστεί και ο χώρος, ενώ μέσα στο 2018 ετοιμάζουμε το πρόγραμμα «Οι μαθητές συναντούν τον στίβο» με στόχο να στρέψουμε τα παιδιά προς τον στίβο και τον Μαραθώνιο».

 


Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.

Πολυμέσα