Μπαχ για κόντρα FIBA-Ευρωλίγκα: Ο αθλητισμός είναι πολλά περισσότερα από επιχείρηση

Συνεντεύξεις - Προεκτάσεις Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 17:23
Μπαχ για κόντρα FIBA-Ευρωλίγκα: Ο αθλητισμός είναι πολλά περισσότερα από επιχείρηση

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της «κόντρας» ανάμεσα σε FIBA και Eυρωλίγκα και τόνισε πως οι κοινωνικές αξίες του αθλητισμού κινδυνεύουν να χαθούν.

Θέση για τo «καυτό» θέμα της διαμάχης ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα πήρε ο πρόεδρος της ΔΟΕ λίγο πριν από την έναρξη των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Ο Τόμας Μπαχ ήταν επίσημος προσκεκλημένος στη χθεσινή (22/11) συνδιάσκεψη των υπουργών αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κάλεσε την Ευρώπη να σεβαστεί και να συντηρήσει το ευρωπαϊκό μοντέλο του αθλητισμού.

«Είναι ειλικρινής ελπίδα μου ότι δε θα χάσουμε τη ματιά στο πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο που παίζει ο αθλητισμός, εξισορροπώντας τα πάντα με τις εμπορικές αθλητικές εταιρίες. Είμαστε βαθύτατα ανήσυχοι για συγκεκριμένες ερμηνείες που γίνονται στην Ευρωπαϊκή συνθήκη και το περιβάλλον ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με τα σπορ. Αν βλεπουμε τα πάντα στην Ευρώπη μέσα από μία επιχειρηματική λογική, οι κοινωνικές αξίες του αθλητισμού θα χαθούν. Ο αθλητισμός είναι τόσα πολλά περισσότερα εκτός από επιχείρηση».

 

 

Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.